Бизнес портрет. Нужен ли е за нашия бизнес?

Бизнес портрет. Нужен ли е за нашия бизнес?

Бизнес портрет. Нужен ли е за нашия бизнес?

   Има бизнеси, които твърдо застават зад позицията, че при тях работи брандинга, включването на корпоративен портрет в презентацията им е допълнение или изобщо не се използва. Има такива, които твърдят, че това е най-важното нещо за тях.

Преди да заемете позиция кое за Вашия бизнес е валидно е добре да уточним на какво казваме бизнес портрет. Бизнес портрета е снимка, която показва на вашите клиенти, Вас самите, областта в която сте специалисти, какво е специфичното за Вашия бранш и с какво вие се отличавате, като личност и професионалист във вашата професия.

Може би ви прозвуча сложно. Ще се опитам да го илюстрирам с този кадър.

бизнес портрет във фото студио

Бизнес портрет на художник

  В този портрет сме преплели два подхода буквален и фиктивен.

  Буквален:

  Показваме лицето на човека – млад мъж. … в каква област е зает… той е художник, създава картини. Тук сме използвали буквален подход, поставили сме картина и четки в кадъра, защото това е най-честата асоциация, която всеки прави, когато чуе че някой е художник. Това означава, че той рисува картини. 

  фиктивен:

  Какво е характерно за него, като художник? Той създава изкуство. Човека е поставен в празна стая, сам, замислен, изоставил е творбата си и се е отдал на съзерцание. Светлината е остра, фокусира образа на зрителя върху главния герой – човека, а не върху картината. В бизнес портрета е важен човека, детайлите (картината) са допълнение. Те са лирическото отклонение в разказа, без което не бихме могли да разберем дали героя упражнява своята професия на закрито или на открито, дали е концентриран или разсеян. Всички тези подробности, от светлина, през композиция, детайли до състояние на човека в кадъра, разказват. Разказват всичко онова, което автора, в случая художника, желае да сподели с неговите клиенти и зрителите на това изображение. 

  Използвах този така специфичен портрет, защото с негова помощ мисля че разказах доста нагледно какво всъщност е бизнес портрета. Всеки един от тези моменти се използва при изграждането на всеки друг бизнес портрет. Независимо дали човека е с костюм или с чаша чай в ръка, замислен за своята картина. В бизнес портрета има послание и от нас се изисква ние да предадем това послание до зрителя.

  Надявам се, че след това представяне на определението бизнес портрет вече имате позиция дали желаете да включите бизнес портрет във визуалната презентация на вашия бизнес.

Автор на статията: Фото студио за рекламна фотография – StudioBF

  Съдържанието което споделяме е твърде общо. То може да бъде информативно, но не може да реши конкретни казуси. Предлагаме ви да споделите с нас вашия проект, идея  в една напълно безплатна консултация на стойност 100 лв. 

  По време на консултацията ще направим одит на вашето визуално представяне и ще дадем препоръки как би могло да бъде подобрено и развито то за да достигнете до по-вече клиенти и да продавате на по-висока цена. 

Свържете се с нас по най-удобния за вас начин!

Чрез контакт формата в сайта:

На телефон: +359896014120 

По e-mail: [email protected]

Локация на StudioBF в град Варна:

гр. Варна, ж.к. Бриз, ул. „доц. д-р Индржишка Кръстева“ 10