ИМА ЛИ ЗНАЧЕНИЕ ЗА КАКВА ПЛАТФОРМА СЪЗДАВАМЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ.

ИМА ЛИ ЗНАЧЕНИЕ ЗА КАКВА ПЛАТФОРМА СЪЗДАВАМЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ.

ИМА ЛИ ЗНАЧЕНИЕ ЗА КАКВА ПЛАТФОРМА СЪЗДАВАМЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ.

  Има ли значение за къде поръчвате да бъдат изработени вашите снимки или видео. За WEB сайт, Facebook, Instagram. В статията ще говорим за снимки, но за видеото важат същите правила, дори с малко по-голяма сложност за редакция при пост продукция. 

  Много често при naс идват хора и казват трябва ни една снимка. Добре, какво ще я правите тази снимка, за къде ви е нужна, питамe. Ималo eслучаи в които получаваме отговор: – Има ли значение?

медии-визуално-съдържание

  Матрицата на масовите професионалните фотоапарати правят снимка в пропорции 3 към то 2. Ако получим отговор на въпроса, – Няма значение. – ще направим снимката така както на нас ни харесва и ще запълним това празно черно пространство както да кажем повеляват правилата във фотографията. И тук засягаме само композиция, изключваме момента с идеалния клиент, концепцията, посланието и т.н. 

  Ако постъпим по наша воля виждате, какъв е резултата като поставим черния правоъгълник там където е нужно. Трябвало е да запълним цветния правоъгълник, но не сме го предвидили и грешката може да се окаже, че е непоправима във фотошоп, както мнозина ще ни посъветват.

Ето един пример.

  Тази снимка е направена по начин, който харесва на нас. На първата картинка нещата стоят добре, запълнен е формата, които имаме от фотоапарата и изображението изглежда добре. Какво се случва обаче когато решим да публикуваме това изображение в Instagram, например. Там предварителния изглед е квадрат. Ще кажете ами ще я изрежем или увеличим. Виждате на втората картинка където сме изрязали за да запълним квартата вече не стои толкова добре, защото композицията се нарушава. По същия начин, когато добавим още фон нещата не се получават отново добре, по същата причина.

Ще поставяте ли текст, лого върху изображението?

  Друг важен момент! Ще поставяте ли текст, лого върху изображението? Ползваме отново същия пример. На изображение създадено по желание на фотографа слагаме някакви текст и лого. Ако това е пространството в което трябва да съберем цялата картинка е очевидно, че създавайки изображението не сме оставили място където да бъде поставено допълнителното съдържание.

  Ако обаче приемем че имаме ето тези пропорции в които да разположим текста и съдържанието, се оказва че нещата изглеждат доста по добре. Та в крайна сметка се оказва, че за къде ще бъде ползвана снимката е първото с което да сте наясно и да запознаете изпълнителя на заданието. 

   Съдържанието което споделяме е твърде общо. То може да бъде информативно, но не може да реши конкретни казуси. Предлагаме ви да споделите с нас вашия проект, идея  в една напълно безплатна консултация на стойност 100 лв. 

  По време на консултацията ще направим одит на вашето визуално представяне и ще дадем препоръки как би могло да бъде подобрено и развито то за да достигнете до по-вече клиенти и да продавате на по-висока цена. 

Свържете се с нас по най-удобния за вас начин!

Чрез контакт формата в сайта:

На телефон: +359896014120 

По e-mail: [email protected]

Локация на StudioBF в град Варна:

гр. Варна, ж.к. Бриз, ул. „доц. д-р Индржишка Кръстева“ 10

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *